Ur Tif-Nytt nr 1 1992

Höstens avslutande
pistoltävlingar

Text och bild: Kenneth Söderholm

Distriktsmästerskapet

TIF-Gävle stod som arrangör för fjolårets distriktsmästerskap i pistol som avsköts den 31 augusti. Tio stycken från sektionen hade anmält intresse. Tävlingen var samtidigt en uttagning till telemästerskapet som senare skulle avgöras i Malmö.
 Så till själva tävlingen. Sammanlagt var det 23 skyttar som startade från östra distriktet. Tävlingen startade klockan 9.30 med banskjutningen. De 15 främsta skyttarna gick till final och det var just de 15 som också får åka till Malmö. Lyckligtvis fick vi med 8 av de 10 som kom från Stockholm. Inte dåligt!
 Tävlingen vanns av Benny Bostedt från Nynäshamn med Stig Arksand från Stockholm som god tvåa. Trea kom Siw Lindgren från arrangörsföreningen.
 Dagens fältskjutning bestod av åtta stationer. Benny passade på att vinna fältskjutningen också. Han tog därmed Grand Slam så det är bara att lyfta på skyttebrillorna och Gratulera.
 Hela tävlingen var bra så arrangörerna skall ha ett stort TACK.

Resultat banskjutningen:

1. Benny Bostedt, Nynäshamn 338+144 =482
2. Stig Arksand, Stockholm 334+144 =478
3. Siw Lindgren, Gävle 336+140 =476

Resultat fältskjutningen:

1. Benny Bostedt, Nynäshamn 48 träff
2. Stig Arksand, Stockholm 46 träff
3. Tor Johansson, Stockholm 45 träff

Telemästerskapet

Fredag

Inför årtes stora pistolskyttehändelse finslipade sju Stockholms-skyttar formen ute på pistolskyttebanan i Handen. Vi samlades klockan 10 för att avskjuta 10 serier. Efteråt följde taktiksnacket med grillad korv och kaffe som tilltugg.
 Senare på kvällen träffades vi ute på Arlanda för inchekning och vidare transport till Sturup som vi anlände till klockan 21. Därifrån tog vi flygbussen till Sara Hotell Jägersro som var ett mycket trevligt hotell.

Lördag

Telemästerskapet i banskjutning skulle äga rum den 28 september ute på Maglarps skjutbanor i Malmö. Vi började med en bastant frukost på hotellet redan klockan sju. En timme senare kom en buss, som arrangörerna ordnat, och hämtade oss. Vädret var det bästa tänkbara med sol från en klarblå himmel. Skjutbanorna var av mycket hög kvalitet.
 När samtliga hade skjutit de inledande skotten togs de 15 bästa ut till finalomgången. Däribland fanns sju från östra distriktet. Bäst i finalen blev Robert Johansson från "skostan" Örebro, tvåa blev Mikael Bankerud från Stockholm med Benny Bostedt, Nynäshamn, på tredje.
 Klockan 14 var det dags att återvända till hotellet för lite vila inför kvällens bankett och prisutdelning. Banketten bjöd på god mat och televerkets Big Band skötte underhållningen. Stämningen var hög men eftersom det skulle tävlas tidigt nästa morgon så fick man ta det lite lugnt.

Söndag

Frukosten serverades redan klockan 6.30 och samtliga från Stockholm var därstädes. En timme senare kom bussen och hämtade oss för transport till Maglarps skyttecentrum. Det var en mycket trevlig fältskjutning. Vi hade också tur med vädret för när sista patrullen kom in så började det regna.
 Det var varierande skjutning med både långa skjutavstånd och små mål. Mikael Bankerud gjorde dagens roligaste tabbe. På station åtta var det sex figurer som skulle skjutas på men det var bara fem visningar. Så på första visningen skulle tavla ett och två beskjutas. Följande visningar skulle tavla tre beskjutas, nästa tavla fyra o.s.v. Micke började med två skott i första figuren, ett skott i andra, två i tredje och ett i fjärde sen var skotten slut men två figurer kvar. Oj, oj, oj, det sa bara klick, klick.
 Sedan var det dags att lämna Maglarp och Malmö för den här gången. Vi från Stockholm vill tacka Malmö-pistol för två mycket trevliga dagar och hoppas på ett återseende.


Några av Stockholms deltagare från TM i Malmö.
Från vänster: Stig Arksand, Kenneth Myrdahl, Eva
Myrdahl samt Håkan Ervallius.

Resultat banskjutningen:

1. Robert Johansson, Örebro 482 poäng
2. Mikael Bankerud, Stockholm 477 poäng.
3. Benny Bostedt, Nynäshamn 474 poäng

Resultat fältskjutningen:

1. Johan Sallros, Nynäshamn 46 träff
2. Hans Hansson, Karlstad 45 träff
3. Björn Södergren, Trollhättan 45 träff

KM i Magnumskytte


Stilstudie av Håkan Ervallius från KM i magnum.

Den 14 september var det dags för sektionens första klubbmästerskap i magnumskytte. Detta mästerskap ligger liksom i luften beroende på att allt fler skaffat sig magnumvapnet. De flesta använde sig av kaliber 357 men några sköt med kaliber 44. Vädret var lite oroligt med omväxlande duggregn och blåst. Men humöret var ändå på topp. Det är ju kul med en tävling.
 Tävlingen bestod av åtta stationer med olika avstånd och tider. Man kunde få mycket poäng om man var snabb. Tredje stationen var roligast, ty där ingick det en omladdning med snabbladdare. Man skulle skjuta 12 skott med sex i varje bildäck. Det visade sig att snabbladdare inte var det lättaste att hantera.
 Vår förste klubbmästare på magnum kunde emellertid koras.

1. Robert Zettergren 128 poäng
2. Richard Sideryd 103 poäng
3. Håkan Ervallius 98 poäng
4. Åke Bergroth 86 poäng
5. Kenneth Söderholm 81 poäng
6. Jan Gustafsson 71 poäng
7. Greger Pettersson 69 poäng
8. Klaus Dejler 65 poäng
9. Tor Johansson 61 poäng
    Kenneth Myrdahl 61 poäng