Ur Tif-Nytt nr 1 1963

 Förra säsongen stod vi ju som arrangörer i fjärde distriktet för

Telemästerskapets

finaltävlingar och vår blyghet förbjuder oss egentligen att tala om att allt klaffade perfekt, men nu är det sagt, så nu är vi ett blyghetskomplex mindre. Vi vann inte, trots Markus, men vi blev trea med fyra man i femmannatävlingen. Vår femte man, som annars är säkerheten själv, tappade en tia, och medan han sökte efter den, så gick två av gästernas lag förbi oss i prislistan. Man bjuder hem fel personer ibland! Det var likadant i fotbolls-VM i Stockholm för några år sen. Då var gästerna "Bra-lir-igen" och dom sköt bättre dom också. Det är bara att komma igen i de stora sporterna. Och det kommer vi att göra redan i år!

 Förra säsongen, talar årsberättelsen om för oss, fick vi en distriktsmästare som heter Arksand och som i mästerskapets sista skälvande minuter mycket väl kunde ha snuvat vår fenomenale riksmästare Berglund på titeln. Ty Arksand gick till andra omgången med glimten i ögat och sköt ensam av alla full pott och slutade skott för skott med 116 points. Vackert, gosse, en fullträff i sista svängen och du hade stått på allihop! Du har fina tävlingsnerver, som gav dig fjärdeplatsen totalt. I grupp med kompisarna Ringblom och Nordström, som la sig femma och sexa i rikstävlingen.

 Årsberättelsen utpekar för oss de gode män som ska spöas i år för att de var så bra förra året: nämligen klubbmästare. Klubbmästare i instickspipaskytte blev Folkander, i fältskytte Ringblom, i precision. Nordström och samme man i internationellt skytte. Dom blir inte lätta att ta skalpen på. Men på dom bara!
 I Telemästerskapet fick 52 skyttar ur fjärde distriktet medaljer och dessa plus lika många till bör i år gå till start i alla våra interna trevliga tävlingar.

I nationella

större tävlingar hoppas vi även i år på de starka skyttar från våra led, som ställde upp under förra säsongen: Hallgren, Orestig, Töregård, Nordström, Dohrman, Ringblom m. fl. gossar, alla värda all aktning för sina insatser. I markerna hade vi föregående säsong också firma I. Löfgren & I. Löfgren, skytteduo, som hedrat TIF, och där första I uti firmanamnet är uttytt till Inger och det senare I:et är uttytt Ingvar. I prislistorna kommer alltid Inger ungefär två-tre träffar före Ingvar. Damerna först, menar Ingvar, skjuter ett par skott utanför figuren. Damerna först, tänker Inger och piffar till figuren med extra tillskott. Trevligt team är sannerligen detta skyttepar, som vi önska all lycka i fortsättningen.