Ur Tif-Nytt nr 4 1993

Så var det dags för litet information från pistolskyttet igen, med diverse resultat m.m. Vi börjar med KM-BAN som gick den 24 juni uppe på Handen. Det var ett spännande mästerskap den här gången. Endast ett fåtal poäng skiljde mellan första och femte plats inför finalen. Efter de tre sista serierna visade det sig att Richard drog det längsta strået och vann, med endast en poäng.

Svenskt Mästerskap i Sportskytte - Uppsala 22-25 juli

Till Uppsala åkte endast Eva Söderholm från vår förening. Lördagen inledde Eva med att skjuta standardpistol. Det gick över förväntan. Hon gick faktiskt och vann sin klass med mycket bra poäng - 532.
 Totalt med alla klasser inräknade kom hon på sjunde plats. Det är inte illa och mig veterligt har ingen dam från TIF någonsin placerat sig så bra i ett sportskytte-SM (sjua i Sverige). Det ni grabbar - det är bara att träna och tävla mera.
 På söndagen var det så dags för Eva att skjuta sportpistol. Det började med sex serier precision, där det gick hyfsat, men sedan var det dags att skjuta sex duellserier. Då undrar man om hon kommer att orka koncentrera sig efter lördagens kraftansträngning. Jodå! Det var inga problem. Tro´t om ni vill, men hon lyckades med otroliga och vann även sportpistolen i sin klass med 556 poäng. Hon blev totalt 15:e av 49 deltagande tjejer från hela landet.
 Så med två segrar är Eva den som har gjort den största bragden i föreningen detta år. På styrelsens vägnar - ett stort GRATTIS!!!

Landslagsskytten Kerstin Bodin delar ut pris till Eva Söderholm.

REG-Mästerskap - Gävle 14 augusti

Då var det dags att ladda om inför nästa mästerskap. Det kan tyckas svårt efter SM, men det var en solig dag på Älgsjöns Skytte Center, så de´va´bar´å skjut´. Än en gång skördade Eva en triumf. Hon vann sin klass i standardpistol och kom totalt på tredje plats - det ni.
 Så grabbar och tjejer, ut och tävla, det kan löna sig!!! Det finns fler tävlingar än de interna.