Ur Tif-Nytt nr 3 1988

NY SKJUTBANA I SÄTRA

En glädjande nyhet i år är att Sätrabanans ombyggnad har kommit så långt att skytteverksamheten på 25m-banan är i full gång. Invigningen var den 4 juni. TIF har fått skjuttider tisdagar och torsdagar, 10 banor, från kl. 17.00 till 21.00. Observera att på Sätrabanan får man endast skjuta med kaliber .22 LR. Ingen skjutning med mantlad ammunition eller grövre omantlad ammunition. Detta gör att vi behåller även Kaknäsbanan så länge skytteverksamheten får pågå där. Vill du åka ut till Kaknäs och skjuta så kontakta någon i styrelsen för information innan Du åker ut.

 På Sätrabanan har vi skjutövningar med skjutledare på tisdagar fram till 30 augusti. Därefter flyttas träningsverksamheten till Farstahallen. Den som har eget vapen och vill träna utomhus även senare på hösten eller på vintern kan givetvis åka både till Sätra och Kaknäs.

Serietävlingen var vi tvungna att hålla på Kaknäsbanan. Tack vare det fina vårvädret gick det bra att stå ute utan tak över skyttarna. Det orosmomentet att det kan ösregna på tävlingsdagen slipper vi i fortsättningen. På Sätrabanan står skyttarna inomhus.

När lag 2 hade hemmamatch mot Södertälje Dam, var vädret så bra, att vi efter tävlingen kunde ha en stunds trevlig samvaro med våra gästande motståndare och kunde bjuda på kaffe med bullar i gröngräset.
 Sektionen hade ingen framgång i år i serietävlingen. Vi deltog med tre lag. I lag 1 kämpade Torbjörn, Tor, Mats, Lennart och Sven och placerade sig på 4:e plats i division 3C med 3697 poäng. Vinnande laget hade 3743 poäng.

 I lag 2 kämpade Erik, Ulf, Rolf, Lars och Harry och placerade sig på 5:e plats i division 3D med 3616 poäng. Vinnande laget hade 3698 poäng.

 I lag 3 var Greger lagkapten och placerade sig med sina mannar på 5:e plats i division 5A med 2705 poäng. Vinnande laget hade 3587 poäng. Greger var tvungen att lämna wo i en match på grund av att han inte fick ihop fullt lag. Det är otur när sånt händer.

 Vi måste försöka att förbereda oss bättre till nästa år och hoppas att vi då har bättre framgångar.

 Glöm inte att skjuta märkesfordringarna. Det är tillämpningsserierna som ofta glöms bort. Följande gäller:

Precision: 3 serier om 5 skott

    Vapengrupp  
Brons 32 33 34
Silver 38 39 40
Guld 43 45 46

Tillämpningsserier: 3 serier om 6 skott,

brons 5 träffar/60 sek., silver 6/40,

guld 6/15 (vapengrupp A guld 6/47)


Sektionsstyrelsen. Stående fr.v. Torbjörn Ericsson, tävlingsledare,
Kenneth Söderholm, v. sekreterare, Greger Pettersson, luftpistolskytte,
Ulf Ringblom, v. ordförande. Sittande fr.v. Tor Johansson, kassör,
Harry Nygren, ordförande, Erik Damm, sekreterare.

Vapengruppindelning

Vapengrupp A: Pistoler 7,65-11,4 mm kaliber med raka kolvar, fast monterad säkring och mantlad ammunition.

Vapengrupp B: Övriga pistoler och revolvrar med kaliber 7,65-11,4 mm.
Vapengrupp C: Pistoler och revolvrar med kaliber 5,6 mm.

Förvaring av vapen

Skjutvapen eller en för vapnets funktion vital del skall förvaras under lås. Vital del är för pistol pipa eller slutstycke och för revolver kammarstycke.
 Förvara om möjligt vapnet, vital del och ammunition i stabilt skåp eller kista med lås av bra klass. Undvik skrivbordslådor och andra iögonfallande förvaringsutrymmen.

 Förvara aldrig vapnet i t.ex. obebott fritidshus, källare och vind i flerfamiljshus eller i parkerat fordon. Ha vapnet under uppsikt även vid markering eller annat uppehåll i skjutningen.

 Med polisens godkännande kan vapnen deponeras hos annan person.

 Varje vapen skall behandlas som om det var laddat.

Erik Damm