Ur Tif-Nytt nr 2 1991

Luftpistol-SM i Gimo.

Lördagen den 6 april var vi fem stycken televerkare som tog upp kämpen med Sverigeeliten i luftpistol. Det var nämligen 1991-års SM i luftpistol. Vi televerkare som åkte var Kenneth Söderholm, Håkan Ervallius, Rickard Sideryd, Greger Pettersson samt Klaus Dejler.
 Vi startade med bil klockan 6 på morgonen från Stockholm för att vara framme i Gimo klockan 8.15. Sedan var det bara att kliva in och förbereda sig för skjutningen. Vapnen skall vägas och kontrolleras så att avtrycket inte är mindre än 500 gram. Kolvarna får heller inte vara för stora. Kenneth och Gregers kolvar gick dessvärre inte in i kontroll sådan så det var bara att ta fram raspen och det tar ju sin lilla stund. Men till sist gick även de in i den fördömda lådan.
 Så var det dags att plocka fram sina grejor på respektive skjutplats. Håkan hade en kamera på sin tavla så publiken kunde se hans resultat. Vid sådana tillfällen gäller det att vara lite extra stadig på handen.
 Vi hade även anmält ett lag som lämpligt gjorde sitt bästa resultat för säsongen med 1.643 poäng. Individuellt gick det bäst för Håkan med 555 poäng och med det gick han upp i A-klass.
 När vi var klara och gick ut med våra vapen så stötte vi på Ragnar Skanåker som kom i god tid som vanligt. Den här gången gick det inte så bra för honom, han gick inte ens till final.
 För övrigt var arrangemanget bra. Samtidigt vill vi passa på och tacka TELE LARM för de fina tröjor vi fick. Med dessa så syntes det var ifrån vi kom bland alla skyttar. I och med detta SM så var det slut på luftpistolsäsongen och jag vill samtidigt tacka alla som har jobbat med att vi skall bli en framgångsrik pistolskytteklubb.
 Hur gick det resultatmässigt!!! Det kanske vi får reda på i nästa reportage??? (Red. anm.)


Greger Pettersson skjuter medan Rickard Sideryd (sittande) och
Håkan Ervallius intresserade tittar på.

1991-års luft-KM

Till årets KM provade vi en ny startvariant. Skyttarna kunde droppa in när de ville mellan 16 och 18. Det visade sig vara lyckat och varianten kommer att tillämpas även nästa gång. Greger Pettersson var regerande mästare så han skulle naturligtvis försöka försvara sin titel. Det gick emellertid inte så bra utan han slutade först på en tredjeplats. Ny klubbmästare blev Rickard Sideryd som slog Greger med hela 10 poäng. Den ständige tvåan Håkan Ervallius kom även denna gång tvåa med sex poäng efter Rickard.
 Det är vara att lyfta på mössan och gratulera.

Ny skjutbana 1991

Från och med 1991 skjuter vi på Haninge-banan. Vi som sköt i Farsta, Haninge, Katarina och Psk skjuter från 1991 alla där. Det tar förståeligt en liten tid att köra in rutinerna så det skall gå så smidigt som möjligt så vi får alla ha lite tålamod i början. På den banan kan vi skjuta alla kalibrar.

Kenneth