Ur Tif-Nytt nr 4 1985

Sektionen firade TIF:s jubileum med ett extra möte. För detta ändamål hade vi reseverat kaffeterian i L-huset. Samvaron började med förtäring. Glädjande nog hade många medlemmar ställt upp och lät sig väl smaka. Stämningen var redan från början glad och trivsam.
 Kvällen fortsatte med videofilm om skjutteknik. I filmen medverkade Sveriges mästerskyttar Skanåker och Kerstin Bodin. De berättade och demonstrerade sin skjutteknik och sin träning med vars hjälp de har placerat sig i världstoppen. Lärorikt och krävande!
 Därefter började en populärtävling i luftpistol i skjuthallen i källaren i L-huset. Målmaterialet bestod av märkliga figurer där olika delar i figuren gav olika poäng. Det gällde att träffa figurerna på dessa ställen där utdelningen på poäng blev bäst. Detta gjorde tävlingen både svår och rolig.
 I damlaget vann Gunn Skagerling med 71 poäng och Eva Danielsson kom på andra plats med 53 poäng.

Johan Lindblad, Gunn Skagerling och Stig Arksand studerar
förutsättningarna för tävlingen.

I herrlaget vann Kenneth Myrdal med 124 poäng och Sven Pontan kom på andra plats med 121 poäng.
 I år har tre stora tävlingar avverkats där Televerkets pistolskyttar återigen har visat stor skicklighet.
 Dessa tävlingar var dels två riksomfattande, nämligen Telemästerskap och Hemortens banor, dels Stockholms Pistolskyttekrets serietävling där sektionen deltog med tre lag.
 Skildringen av Telemästerskap har skett på annan plats i tidningen. Här kommer telemästarna att presentera sig själva och lämna sina personliga kommentarer om årets tävlingar.

HEMORTENS SKJUTNINGAR
I den andra stora rikstävlingen, "Hemortens banor" deltog tyvärr inte så många skyttar. Bara 9 skyttar fullföljde tävlingen. Av dessa placerade sig följande på medaljplats.

SERIESKJUTNINGAR

Stockholms Pistolskyttekrets serietävling består av 15 divisioner med 6 klubbar i varje division. Sektionen deltog med tre lag, som var placerade i div 3C, 3D och 5B. Inplacering i de olika divisionerna sker på tävlingsresultatet från föregående års tävlingar.
 Televerkets lag1, placerad i div. 3C, vann tävlingen med 3634 poäng. I laget kämpade Tor Johansson, Mats Blomberg, Kenneth Söderholm, Torbjörn Eriksson och Sven Pontan.
 Televerkets lag 2, placerad i div. 3D, kom på 4:e plats med 3622 poäng. Vinnande laget hade 3655 poäng. Laget består av Erik Damm, Harry Nygren, Lars Samuelsson, Ulf Ringblom och Rolf Roslund.
 Televerkets lag 3, placerad i div. 5B, vann tävlingen med 3501 poäng. I laget ingick Lennart Lindblad, Karl Erik Widegren, Erik Karlsson, Per Frideskog och Mats Gunnarsson.

Erik

Årets

telemästare i

fältskjutning

Jag arbetar på sektionen för ADB-system i Farsta. Jag började med pistolskytte 1971 i TIF. Den egentliga orsaken var att jag aldrig fick chansen att skjuta märkesprovet i lumpen p.g.a. en virusepidemi och isolering på sjukan istället. Guldmärket på 46 poäng var  länge en magisk gräns, först efter 3 års  envist nötande gick det vägen. När jag väl klarat det målet och fått licens och skaffat eget vapen upptäckte jag snart att fältskytte är den mest omväxlande och spännande varianten av det nationella skytte.
 Nu är det ju så att man helst vill hinna med fler intressen. För egen del gäller det motionscykling, modellflygning och på senare år windsurfing - från regatta till sinker. De egna tävlingarna inom sektionen har dock hela tiden varit en stor utmaning. Jag har flera gånger lyckats kvala in i laget till Telemästerskapen, haft turen att ingå 3 gånger tidigare i vinnande lag i fältskytte.
 Årets TM i Borås var nog i hård konkurrens det bäst arrangerade mästerskapet jag hittills deltagit i. Ett perfekt väder gör mycket till, men en vältrimmad organisation med datoriserad resultatgivning direkt efter tävlingen och en gemytlig stämning är bestående minnen.