Ur Tif-Nytt nr 1 1965

INSPIRATIONSKÄLLOR INFÖR TM

 Vi har några strålande inspirationskällor inför Telemästerskapet! Sådana är nödvändiga att ha inom en idrottssektion, och inom skytte i fjärde distriktet är vi lyckliga nog att ha dem både på den manliga och kvinnliga sidan.
 Inger Löfgren borde rimligtvis dra med sig en väldig skock av kvinnliga skyttar efter sina strålande prestationer med pistol och gevär. Från vårt av kvinnor myllrande verk. Och kanske blir det så. Hennes prestation att åter bli klubbmästare i fältskytte förra året överträffas endast av hennes samma år vunna distriktsmästerskapsvärdighet på gevär. Hennes kunnande och flit måste ge fjärde distriktets skyttar inspiration till start i årets TM, varför anslutningen med all säkerhet bli r stor denna gång. På den manliga sidan inspireras vi av Uffe Ringbloms suveräne seger i senaste Telemästerskap. Jag har tidigare skrivit om att jag väntade mig hans seger i TM med det snaraste, och mången annan skytt i gänget har nog också haft sina aningar - ty bra är han, bra har han varit tidigare och i år blir han om möjligt ännu värre att tas med, ty han "kör in" två nya vapen i år.
 Han ingår också i den lilla inspirerande grupp skyttar på fem man, som i senaste TM-final tog hem segern till fjärde distriktet. De övriga är Hallgren, Nordström, Arksand och Thulin, fem mannar som inte gjorde något misstag i Götet. De manar till efterföljd. Och ur den över hela distriktet pågående huvudskjutningen i år skall nog sållas fram ett fint tjugomannalag och ett fränt femmannalag till 1965 års förnöjelse.
 Jag vet att alla dessa nu nämnda skyttar icke sätter så stort värde på ryggdunkningar och handtryckningar utan i stället värdesätter ett uppbåd av nya och gamla skyttar till årets TM. Det är det bästa tack vi övriga kan ge dem. Varför inte göra det?
 Vi har nu en lång rad av nya, unga skyttar, som vi hoppas alla kommer att ställa upp; och åter en gång går kallelsen till de gamla "guldsökarna", skyttekämparna, som inte alls är lastgamla, att åter komma med och visa "ömfotingarna" vad de fina "surdegarna" duger till. Välkomna alltså i år, unga och gamla, inspirationssignalerna från Inger och våra andra damer och Uffe och våra andra killar skall inte klinga ohörda!
 Snart är vi inne i semesterdagarnas vila och värme, men det är avgjort bättre att stöka undan din insats i TM innan du går på semester. Då blir semestern så mycket bättre. Med det goda samvetet och allt det där...Till nästa nummer skall vi bunta ihop några spännande tävlingar av årets skörd och redovisa för läsarna, så ska ni få se vad de ihärdiga skyttarna inom sektionen kan prestera.
 Styrelse och funktionärer i sektionen är outtröttliga att ge råd och hjälp med skyttefrågor och starter.
 Det kommer att bli ett fint skytteår i år!

Walter