Ur Tif-Nytt nr 1 1960

Årsmötet

hölls i Telegrafens lunchrum vid Slottsbacken och gick som vanligt i gemytets tecken. Hallgren hälsade välkommen och han och Bjur valdes till ledare av årsmötet, varför det hela redan från början flöt fint och sansat. Årsberättelse och kassarapport godkändes och styrelsen fick så full ansvarsfrihet att den ännu en gång återvaldes enligt valberedningens förslag. Även valberedningen omvaldes.
 Vi fick en ny skyttematerialförvaltare i U. Ringblom och kommer han att sköta detta lika bra som fabricerandet av goda skytteresultat så är sektionen att gratulera. Hallgren berättade för mötet om revolvrar, dess skötsel och laddningsproblem och meddelade att vi skulle få möjlighet till egen laddningsverksamhet då ett laddningsaggregat redan inköpts, och O. Nordström välvilligt lovat att leda omladdningarna.
 Hallgren meddelade även de närvarande, att det är tjugoårsjubileum för sektionen i år och en sådan tilldragelse, menade han, fullt riktigt, bör ju sporra samtliga medlemmar till att nå idel fullträffar och hundraprocentig aktivitet som en hyllning till föreningen och ett tack för allt vad styrelser och män i ledet uträttat under den långa tid som gått. Trots att vi, enligt protokoll, hade en icke oäven avskedssalut från de första tjugo åren med icke mindre än 31,000 skjutna skott bara under 1959, så kan den jubileumssmäll, som vi kan avläsa i nästa års berättelse bli ännu kraftigare, ty ovannämnda skott sköts av ett 80-tal skyttar, men tänk er när alla är med! Vilken pang-sak!
 Före förhandlingarna åt man ärter och mådde gott, men så varm i kläderna blev man inte, att någon motion kläcktes. Det var nog inte heller väntat, ty såväl ärtor som uteblivna motioner har blivit populära traditioner. Annars borde ju en idrottsklubb tänka som så, att utan motion, ingen portion. Men nästa gång ska även vi motionera.
 Sedan förhandlingarna undanstökats samlades man vid kaffebordet medan sektionens Greger Nilsson visade en egenhändigt tagen film från senaste Telemästerskapen i Sundsvall, vilket allt livligt uppskattades. Detsamma kan sägas om den fina underhållning som O. Sahlin bjöd på i form av sång och dragspelsmusik.
 Prisutdelningen förrättades av fru Töregård på ett rart och klämmigt sätt och ur den fina årsberättelsen vill jag gärna, som förr om åren, i sammandrag plocka fram ett och annat, som särskilt glatt oss under det gångna året.
 Att Lage Winö tog två mästerskap inom vår klubb, var glädjande, och att Hallgren tog de övriga två var väntat men inte mindre roligt för det. Att vi i år varit suveräner på lagskytte inom telemästerskapets ram kan ju inte göra en sur, ty det är inte varje år man tar the dubble i TM:s lagtävlingar. Fjärde distriktet till ära! Och Lage var med i lagen och lagade så han fick distriktsmästarelagern, vilket var lika roligt som att vi kammade hem sjutton medaljer.
 "Hemortens banor" gav ganska goda resultat för oss, och sektionens tävlingar i form av cup mellan avdelningarna i verket, månadstävlingar, divisionstävlingar, handicap- och övriga inomhuskamper såväl som den nystartade Gepi-tävlingen har alla gett oss glada stunder under året.
 Men ett undantag bekräftar regeln. Vårt fältskytte har legat i träda. Endast några tappra, hedervärda pojkar, som kämpat för grenen, har synts till i markerna. Men i år ha även de tröttnat, så att intressepriset ej kunde utdelas. Läget är stimulerande, mina herrar! Det har sagts förr, och då blev något gjort. Det blir det nog nu också
 Divisionssyttarna har klarat sig upp i en ny och svår division, där jag tror starkt på dem, då toppen just nu i sektionen är fin-fin. Och med det mest glädjande är att meddela, att inte mindre än 55 avlagt godkända skytteprov av något slag, och av dem har 11 tagit rikstävlingsmedaljen.

I sanning en god årsberättelse!

Och här har vi sektionsstyrelsen:

Ordförande: K. Hallgren
Vice ordförande: O. Thulin
Sekretariatet: E. Bjur
Kassör: K.-E. Stäringe
Tävlingsledare: G. Nilsson
Bitr. tävlingsledare: B. Töregård
Pressombud: W. Gustafsson

Walter.