Ur Tif-Nytt nr 4 1946

 

Herbert Alvne bästa allroundskytt.

 

Pistolskyttarna har nu avslutat höstsäsongens tävlingar, vilka omfattat klubbmästerskap i fältskytte precisionsskytte på 6 mm Walther.

 Klubbmästerskapet i fältskytte gick i samband med Stockholms-Tullens pistolfältskjutning vid Rocksta den 22 september.

 Det var en synnerligen krävande tävling, där skyttarna formligen fick vada i vatten fram till de olika skjutstationerna, som var finurligt lagda med framryckning och korta skjuttider.

 Som segrare och klubbmästare 1946 i fältskjutning på 7,65 mm Walther utgick i denna krävande tävling H. Alvne. Resultatet av tävlingen blev följande:
 


Klubbmästare
2.
3.
4.
5.


 

H. Alvne ..........................
W. Gustafsson ................
B. Landström ..................
R. Folkander ...................
H. Norgren ......................
tr.
27
25
25
24
20

                                           

H. Alvne fick genom sin seger första inteckningen i Nymans verkstäders vandringspris.

 

 

 Söndagen den 3 november hade vi klubbmästerskap i precisionsskjutning med 6 mm Walther på Skeppsholmens korthållsbana, vilket närmare refereras av signaturen Walter. Det blev en allt igenom spännande tävling, där vår nye lovande skytt B. Landström icke oväntat tog hem segern. Han kommer nog till nästa år att rista sitt namn i de flesta vandringsprisen. Det blir för de gamla Alvne, Gustafsson, Folkander m. fl. att krama ännu bättre. Kanske vi bör gå in för Alvnes patentmedicin ”En halv pilsner och en smörgås” före varje tävling.

 I och med denna tävlings avslutande avgjordes tävlingen om T. Krűgers vandringspris för bästa platssiffra på samtliga 4 KM. Det blev en överlägsen seger för H. Alvne med serien 3, 3, 1, 2 = 9 poäng, följd av W. Gustafsson 17 poäng, R. Folkander 20 poäng, H. Norgren 21 poäng.

 Av säsongen återstår nu endast sektionens prisutdelning, som kommer att hållas i december. Närmare datum meddelas i Tif:s veckomeddelande. Vi uppmanar sektionens medlemmar att om möjligt bevista prisutdelningen, då de flesta alltid har något pris att avhämta.

 

H.N.